Het Caribisch Gebied ken je waarschijnlijk ook wel als de Cariben of Caribbean. Een enorm gebied dat uit meer dan 7.000 eilanden bestaat.

Elk land, elk eiland heeft een eigen identiteit, een eigen sfeer en zijn eigen bijzondere kenmerken. Denk aan Cuba en Jamaica met hun eigen muziek, Aruba, Dominicaanse Republiek met prachtig witte zandstranden of Curacao en Bonaire waar je ver weg “gewoon” Nederlands kunt praten.

VAKANTIE CARRIBEAN

Het Caraïbisch gebied is een vakantieparadijs. Een leuke manier om dit paradijs te verkennen is met een cruise, maar elk eiland is een avontuur op zich dat zich prima leent voor een geweldige vakantie. Fantaseer jij al over een prachtige azuurblauwe zee, palmbomen, romantische zonsondergang, witte zandstranden en een relaxte sfeer? Dan zit je in het Caribisch gebied prima op je plek.

De landen in het Caribisch gebied zijn meestal niet zo welvarend, maar als je er op vakantie gaat, dan ervaar je een ongekende luxe. Genieten van de zee, het strand en de zon, het is mogelijk om de vele luxe oorden die je hier zult vinden. En hou je meer van kleinschalig, ook dan is het Caribisch gebied een prima vakantiebestemming.

De Caribbean, zoals het in het Engels wordt genoemd, bestaat uit de Caribische Zee met daarom heen in het westen de kust van Midden-Amerika en in het noorden en oosten de eilanden van de Antillen. Aan de zuidzijde ligt Zuid-Amerika. Ook de ten noorden van Cuba gelegen Bahamas, waar Columbus in 1492 voet aan wal zette, horen bij het Caribisch gebied.

Naast cruises, kun je hier ook prima eiland-hoppen. Op de grotere eilanden kun je een prachtige fly-drive maken en als afsluiting genieten van zon, zee en strand.

De luchtvaartmaatschappijen TUI en KLM vliegen naar het Caribische gebied vanuit Nederland. De andere eilanden zijn goed te bereiken met een overstap in de Verenigde Staten, Groot Brittannië, Frankrijk, Duitsland of Spanje.

Ook Nederland is goed vertegenwoordigd in de Caribbean met de eilanden Aruba, Curacao, Bonaire, Sint Maarten, St. Eustatius en Saba.

BESTEMMINGEN

ARUBA

one happy Island

BARBADOS

Little England of Bimshire

CUBA

steek die sigaar maar op onder het genot van rum en muziek!

CURACAO

Nederland in de Caribbean

DOMINICAANSE REPUBLIEK

Witte zandstranden,kitesurfen, een paradijselijke bestemming

JAMAICA

Rum, reaggae en Bob Marley