Belize

de parel van Midden Amerika

Het kleine Belize ligt tussen Guatemala, Mexico en de Caribische Zee ingeklemd. De kilometerslange stranden zijn omgeven door palmbomen en het soms woeste achterland was eens het terrein van de legendarische Maya’s.

Belize wordt wel de Caribische parel in Midden-Amerika genoemd. Nog vrijwel onontdekt door toeristen. Aan de kust hagelwitte stranden en in de binnenlanden een diep groen en vruchtbaar tropisch oerwoud. De grotendeels Creoolse bevolking is vriendelijk en relaxt. En in tegenstelling tot de omringende landen is de officiële taal Engels. Een massale toeristenstroom is in Belize nog niet op gang gekomen. Dat geeft het land een enorme charme omdat het nog zeer authentiek en ongerept is.

Belize cultuur

Belize is een mengelmoes van culturen. Ze spreken er voornamelijk Engels, maar ook Creools en soms Spaans. Voor de Caraïbische kust van Belize liggen drie atollen en het op een na grootste koraalrif ter wereld inclusief de beroemde “Blue Hole”. Langs het rif liggen honderden tropische eilandjes, de zogenaamde ‘Cayes’, je eigen persoonlijke paradijs.

Belize vakantie

.Belize is een absolute aanrader voor de avontuurlijke reiziger.