Tanzania

onbekend maakt onbemind

Tanzania, niet het eerste land waar je aan denkt als je zegt continent Afrika. Dat is jammer, want in Tanzania ben je op de juiste plek als safari’s hoog op je bucketlist staan.

Tanzania ligt in Oost-Afrika aan de Indische Oceaan. Het land heeft prachtige nationale parken, ongerepte natuur en enorme kuddes wild.  Wereldberoemd zijn de nationale parken Kilimanjaro, Ngorongoro, Lake Manyara en het wereldberoemde Serengeti National Park, dat grenst aan de Masai Mara in Kenia. Tanzania biedt echter ook minder bekende natuurparken zoals Selous, Ruaha en Mikumi. Hier maak je safari’s te voet en per boot. De temperatuur is het hele jaar aangenaam, hoewel het op grote hoogte ’s avonds sterk kan afkoelen.

Tanzania vakantie

Tanzania is het land van de superlatieven. In dit land tref je niet alleen de grootste wildconcentratie ter wereld aan, maar ook de hoogste berg, Mount Kilimanjaro, en de drie grootste meren van Afrika. Naast de beroemde Serengeti is het tropische Tarangire National Park ook zeker een bezoek waard, met z’n vele olifanten en gigantische baobabbomen.

De authentieke Masai bevolking leeft ook in Tanzania, een semi-nomadenstam met uitbundige versieringen in de oren en veelal gekleed in kenmerkende rode, geblokte omslagdoeken.

En wil je na dit indrukwekkende natuurschoon, nog genieten van zon, zee en strand. Op slechts 1,5 uur vliegen ligt Zanzibar. Dit tropische eiland staat bekend om de specerijenhandel, het authentieke Stone Town en natuurlijk prachtige zandstranden, fraaie duik- en snorkelspots en fijne accommodaties. Zo biedt Tanzania de ideale mix van safari, cultuur, actie en strand.