Griekenland

Kalimèra en griekse Goden

Hoge bergen, diepe dalen, sprookjesachtige bergvalleien, meren, inhammen, uitstekende rotspartijen en de vele eilanden zorgen voor een voortdurende verandering van het landschap in Griekenland.

Griekenland is daarom voor veel Nederlanders hét vakantieland bij uitstek. Waarom? Wellicht vanwege de zon, de stranden en het bruisende uitgaansleven. Of De vaak woest ogende natuur staat in opvallend contrast met het open en gastvrije karakter van de bevolking. Vlakten en berghellingen worden overdekt door een rijke variatie aan planten, en ook de boomgaarden vol olijfbomen en wijnstokken dragen bij aan het sfeervolle landschap. Daarnaast heeft het land een onvoorstelbare rijkdom aan bezienswaardigheden,

U moet er ook even voor gaan zitten om een eiland uit te zoeken; u heeft namelijk de keus uit honderden verschillende eilanden. Hoeveel het er precies zijn lijkt niemand te weten, zelfs de Grieken kunnen het niet vertellen. Maar het biedt wel volop mogelijkheden. Wat wordt het dit jaar? Het fietseiland Kos, het intieme vulkaaneiland Santorini of Rhodos met een van de mooiste steden van het Middellandse Zeegebied? Wie niet kan kiezen gaat gewoon eilandhoppen. De boot- en vliegverbindingen tussen de eilanden zijn over het algemeen goed waardoor u met gemak meerdere eilanden kunt ontdekken tijdens uw vakantie in Griekenland.

Griekenland heeft een rijke geschiedenis met veel tradities. De talloze opgravingen uit de oudheid zijn erg belangrijk voor het land. Cultuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Vergeet u ook niet de typisch Griekse keuken met de overheerlijke souvlaki, tzatziki en mousaka met de typische Ouzo erbij.

Griekenland heeft verschillende eilandengroepen:

  • De Dodekanesos
  • De Cycladen.
  • De Sporaden
  • Ionische eilanden
  • De Noord-Oostelijk Egeïsche eilanden
  • Saronische eilanden
  • Kreta en Evia.