Malta

Ridders en rotsplateaus

Malta; sfeervolle havens, met op de voorgrond rijk gekleurde vissersbootjes en op de achtergrond grote kathedralen. Het ultieme vakantiekiekje maak je hier. Malta ligt tussen Europa en Afrika in en heeft dus zowel mediterrane als Arabische invloeden. Bij helder weer kun je de bergen van Sicilië zien, dat driehonderd km. verderop ligt.

Malta is geen groen eiland. Bossen of rivieren vindt u er niet. Het eilandje Gozo is een stuk groener, met prachtige kliffen en baaien.

Malta bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden op Malta zijn de ridderstad en tevens hoofdstad, Valetta. Hier kun je een bezoek brengen aan het grootmeesterpaleis, de kathedraal en de sfeervolle haven. Bekende toeristenplaatsen zijn St. Pauls Bay, St. Julian’s, Sliema en Bugibba.

Strandliefhebbers worden teleurgesteld want Malta heeft voornamelijk rotsplateaus en geen zandstranden. Het voorjaar en het najaar zijn het meest geschikt om Malta, met de hoofdstad Valletta, te bezoeken. In de lente is Malta in trek bij veel reizigers omdat dan alle bloemen uitkomen en de eilanden extra fris ruiken. Het najaar is populair omdat het klimaat dan vaak nog heerlijk zacht is. In de echte zomerperiode (medio juni tot medio augustus) kan de temperatuur verder oplopen. Toch wordt het op de eilanden dankzij de afkoelende wind vanuit zee zelden te heet.